van Vimexx op 11-03-2016
Omdat WordPress zo populair is, zijn er steeds meer hackers die zich in de software van dit Content Management Systeem gaan verdiepen. Dit betekent dat als je een WordPress website of webwinkel hebt, je altijd het risico loopt dat jouw website of webwinkel gehackt wordt of besmet wordt door een schadelijk virus. Wil je dit voorkomen? Gebruik dan de handige checklist in dit artikel om de beveiliging van jouw WordPress website te verbeteren.
Checklist: verbeter de beveiliging van jouw WordPress website
De zaken die je in ieder geval na moet lopen om de beveiliging van jouw WordPress website te verbeteren, zijn de volgende:
- Kies een geschikte en betrouwbare hoster voor jouw WordPress website.
- Verwijder alle gebruikers die de gebruikersnaam ‘admin’ hebben, want dit is onveilig.
- Kies een wachtwoord met meerdere karakters, zoals cijfers, hoofdletters en andere tekens.
- Controleer altijd of WordPress plugins veilig zijn voor je deze plugins in jouw website of webwinkel gaat verwerken. De beste manier om de veiligheid van een plugin te controleren, is door reviews van andere gebruikers te lezen.
- Verberg het WordPress versienummer van jouw website of webwinkel.
- Zet de bestandsrechten van jouw website altijd goed en niet op ‘777’, want ook dit is onveilig voor jouw website of online shop.
- Blijf je website altijd updaten. Doe je dit niet, dan kan er een mogelijk beveiligingslek ontstaan.
- Blijf de plugins van je website altijd goed updaten. Doe je dit niet, dan kan ook dit een lek in de beveiliging van jouw website of webwinkel veroorzaken.
- Gebruik altijd een zogeheten ‘Two-Step Authentication’ bij het inloggen in jouw website of webwinkel.
- Verwijder de bestanden ‘readme.html’ en ‘wp-config-sample.php’ altijd. Via deze bestanden komen hackers vaak binnen, wat de bestanden tot een risico voor jouw WordPress website of webwinkel maken.
Loop je alle stappen in bovenstaande checklist na, dan weet je zeker dat jouw website of webwinkel goed beveiligd is. Dit betekent niet dat je nooit meer het slachtoffer kunt worden van hackers of van een virus, maar wel dat je minder kans hebt om je website of webwinkel op deze manier in gevaar te brengen.