van Vimexx op 07-01-2016
Het ontwikkelen van een website is niet eenvoudig. Dit komt niet alleen omdat je veel belangrijke beslissingen moet maken bij de ontwikkeling van een website, maar ook omdat er veel mis kan gaan bij het ontwikkelen van een website. Wil je voorkomen dat je grote fouten maakt bij het ontwikkelen van jouw eigen website? Lees dan in dit artikel wat de vijf meest gemaakte fouten zijn bij het maken van een website en voorkom dat je deze fouten zelf maakt.
Fout 1: de website laadt te langzaam
Als er te zware toepassingen worden gebruikt bij het ontwikkelen van een website, is een website standaard langzamer. Al heb je een snelle internetverbinding: een te zware website doet er lang over om te laden en dit werkt zeker niet in je voordeel. Omdat de meeste internetgebruikers geen zin hebben om lang te wachten bij het laden van een website, zal jouw langzame website al snel weg geklikt worden.
Fout 2: er wordt te veel aandacht besteed aan het design
Een andere fout die veel mensen maken, is dat er te veel aandacht wordt besteed aan het design van de website. Natuurlijk is het design van de website erg belangrijk en moet er zeker voldoende aandacht in het webdesign gestoken worden, maar dit moet niet ten koste gaan van de andere onderdelen van de website. Wat dus niet moet gebeuren, is dat het design erg mooi is en de rest van de website (de structuur, de teksten, et cetera) in het niet vallen.
Fout 3: de website bevat linkjes die niet werken
Een link die niet werkt en nergens naartoe leidt, wordt ook wel een ‘dode link’ genoemd. Als je naar een pagina linkt en deze pagina later offline zet, krijg je een foutmelding als je op de link klikt. Heb je de url van een link verkeerd getypt, dan is er ook sprake van een ‘dode link’ die de bezoekers van jouw website nergens naartoe brengt. Wil je dit voorkomen dat jouw website dode links bevat? Test je website dan regelmatig of gebruik een tool om dode links op je website op te sporen.
Fout 4: de structuur van je website is niet duidelijk
Niets is zo vervelend als een onoverzichtelijke website. Is een website onoverzichtelijk, onlogisch of simpelweg niet compleet, dan is de kans groot dat de bezoekers niet uit de voeten kunnen op de betreffende website. Wil je voorkomen dat jouw website niets oplevert door een slechte website structuur, dan is het belangrijk om in gebruiksvriendelijkheid te investeren door de beste structuur voor jouw website te maken.
Fout 5: de website is niet vindbaar
Veel ondernemers hebben een prachtige website, maar vergeten te investeren in de vindbaarheid van hun online visitekaartje. Investeer je geen tijd, moeite en (eventueel) geld in de vindbaarheid van jouw website, dan wordt jouw prachtige website niet gevonden door je doelgroep. Dit betekent dat je jouw doelstellingen niet bereikt en mogelijk veel omzet misloopt, simpelweg omdat je geen aandacht hebt besteed aan de vindbaarheid van jouw online visitekaartje. Wil je dit voorkomen? Schenk dan ook voldoende aandacht aan SEO of zoekmachineoptimalisatie.