Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 10-07-2018

Veel websites zijn voor het verhogen van hun bezoekersaantal afhankelijk van Google. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Google Adwords om specifieke advertentiecampagnes op te zetten. Daarbij kan SEO, Search Engine Optimization, voor een structurele toename van het aantal bezoekers zorgen. Wanneer Google je een penalty geeft, kan het aantal bezoekers plotseling sterk afnemen. Een Google Penalty heeft vaak namelijk invloed op de positie van je website in de zoekresultaten. Een van de redenen voor Google om een penalty te geven, is dat je website niet veilig genoeg is. Vaak betekent dit dat de server niet van een SSL-certificaat voorzien is.

 

Hoe werkt een Google Penalty precies?

Google hecht een grote waarde aan de opbouw van haar zoekresultaten. Als een website veel waarde toevoegt voor bezoekers, zal deze hoger in de zoeklijsten komen te staan. Er zijn verschillende manieren waarop Google de waarde van een website beoordeelt. Denk aan de kwaliteit van de content op een website, de regelmaat waarmee nieuwe content wordt toegevoegd, de websites die naar je eigen website linken, enzovoorts. Ook de veiligheid van de server waarop de website draait is hierbij van belang. Vanaf 7 juli zal Google penalties geven aan websites die geen SSL-certificaat gebruiken. Normaliter betekent het krijgen van een Google Penalty, dat je de richtlijnen voor webmasters hebt overtreden.

 

Wanneer is mijn website onveilig?

Een website zonder SSL-certificaat verstuurt gegevens niet over een beveiligde internetverbinding. Dit betekent dat er een laag ontbreekt tussen de webserver van de website en de browser van een gebruiker. In plaats van het versleutelen van een wachtwoord of creditcardgegevens, wordt deze informatie nu als platte tekst verzonden. Als dergelijke informatie onderschept wordt door criminelen, kan dit vergaande gevolgen hebben. Denk aan de diefstal van inloggegevens of zelfs van geld, door de creditcardgegevens die worden onderschept.

 

Je website veiliger maken om Google Penalty te voorkomen

Gelukkig is het relatief eenvoudig om je website zelf veiliger te maken. Een website zonder sub-domeinnamen kan beveiligd worden met een Domein SSL-certificaat. Je kunt dit certificaat bij je hosting provider aanvragen, die deze vervolgens op je server installeert. Mocht je een grotere website hebben met meerdere sub-domeinnamen, dan is het verstandiger om voor een Wildcard SSL-certificaat te kiezen. Een Wildcard SSL-certificaat kan voor enkele tientallen euro’s per jaar worden aangeschaft en zorgt in een keer voor de beveiliging van alle sub-domeinnamen op je server.

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -